Hoofdcontent

Weinig inkomen

Wil je graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Binnen onze gemeente kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van sport-, culturele en educatieve activiteiten. Dit geldt ook voor de benodigde (sport)kleding en/of het lesmateriaal.

AlkmaarPas

Inwoners van Alkmaar die tot 120% van het minimum-inkomen verdienen, krijgen een gratis AlkmaarPas. Op deze pas staan tegoeden waar je onder andere mee kunt sporten. Je kunt met de pas ook goedkoop zwemmen en schaatsen met een sportpaspoort in de Alkmaarse sportcomplexen. Vrijwel alle sportaanbieders in Alkmaar accepteren het tegoed als betaalmiddel voor contributie of sportmaterialen. Twijfel je? Neem dan even contact op met de sportaanbieder om dit te bespreken. Let op! Dit tegoed is niet alleen voor kinderen in te zetten, maar ook voor volwassenen en senioren. 


Jeugdfonds Sport & Cultuur
Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.


Hoe doe ik een aanvraag?
Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen voor het Jeugdfonds, dit gebeurt via een intermediair. De sportregisseurs zijn in Alkmaar intermediar.  Neem contact met ons op om een aanvraag te doen. Naast de sportregisseur kunnen ook de juf, meester, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam intermediair zijn.


Stap 1: Vraag een intermediair om een aanvraag voor je te doen;
Stap 2: Intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;
Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;
Stap 5: Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.


Vragen? Kijk hier wie de sportregisseur is in jouw wijk en neem contact met hem/haar op!